Loader
Brug for hjælp?
15905
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15905,bridge-core-2.2.3,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-21.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Oasens boliger tiltaler især seniorer, som kommer fra nærområdet. Det er både par og enlige. Fælles for dem alle er, at de ønsker nogle trygge rammer i noget nyt og velfungerende byggeri og samtidig også ønsker socialt samvær og adgang til fælles aktiviteter.

Kontakt os

Ønsker du at booke en fremvisning eller et møde? Udfyld kontaktformularen nedenfor. Så vil du blive kontaktet af ejendomsmægleren med henblik på at finde et tidspunkt, der passer dig.

Har du spørgsmål er du også meget velkommen til at kontakte os
på 38 41 35 00 eller aboasen@home.dk

Hvad er en andelsboligforening og hvad gælder for medlemmerne?

Der er ca. 10.000 andelsboligforeninger i Danmark med i alt ca. 200.000 boliger, hvilket svarer til ca. 7% af den samlede boligmasse (ejerboliger, lejeboliger, almennyttige boliger og andelsboliger).

Andelsboligforeningen er som ejerform inspireret af andelsbevægelsen, som navnlig inden for landbruget var stærk i slutningen af det 19. århundrede og begyndelsen af det 20. århundrede.

De første boligfællesskaber organiseret som andelsforeninger ses i Danmark omkring 1915. Med bred politisk opbakning er andelsboligforeningsformen vokset, navnlig siden begyndelsen af 1970’erne,
hvor den såkaldte tilbudspligt blev indført i lejelovgivningen.

Selv om andelsboligformen således er særdeles velkendt og har eksisteret i mere end 100 år, findes der ikke en klar juridisk definition af en andelsboligforening.

Andelsboligforeningens nærmere regulering
styres således i høj grad af andelsboligforeningens vedtægter og i nogen grad af lovgivningen. Andelsboligforeningen vil blive stiftet på grundlag af en standardvedtægt, som er udviklet efter mangeårig erfaring og tilpasset med seneste lovgivning og retspraksis.

Væsentlige karakteristika vil blive:

1. Andelsboligforeningen er en selvstændig juridisk enhed på linje med et aktie- eller anpartsselskab. Andelsboligforeningen hæfter over for foreningens kreditorer (bl.a. realkredit og bank). Andelshaverne hæfter alene med deres indskud.

2. Andelsboligforeningen har den tinglyste adkomst til den samlede ejendom, altså et samlet matrikelnummer.

3. Andelsboligforeningen styres via medlemsdemokratiet. Hver andel har én stemme, uanset an delens størrelse.

Andelshaverne

  1. Til medlemskabet er knyttet retten til en bestemt bolig.
  2. Medlemmerne (andelshaverne) har via generalforsamlingen direkte indflydelse på driften af ejendommen, valg af bestyrelse (daglig ledelse), brug af fælleslokaler og alle øvrige beslutninger.
  3. Den enkelte andelshaver har endvidere lod i foreningens formue i samme forhold som det oprindelige indskud.
  4. Indretning og brug af de enkelte boliger/lokaler er fri, men må ikke stride mod offentlige regler eller være til gene for de øvrige medlemmer af foreningen.
  5. Andelen kan pantsættes. Pant tinglyses i Andelsboligbogen. Finansiering af det kontante indskud kan opnås på fornuftige vilkår. Lån til indskud ydes aktuelt med en rente på 3-4%

p.a. Afviklingsperiode normalt 20 år, men ekstraordinært op til 25 – 30 år.

Driftsudgifter

Alle udgifter til bolig/lokaler er indeholdt i boligafgiften (ejendomsskat og renovation, vedligeholdelse, forsikring mv.), bortset fra forbrugsafhængige udgifter i egen bolig, som vand, varme, elektricitet og lign. Som andelshaver selv skal betale.

1. august 2020 Hansen Thomsen & Birkenfeldt Advokataktieselskab Advokat Anders Birkenfeldt www.htbadvokater.dk

home Roskilde RO’s Torv
Fystro og Pedersen
RO’s Torv 1, st. 233
4000 Roskilde
38 41 35 00
aboasen@home.dk